Liceul Tehnologic Agricol 
        ”Alexiu Berinde” 
                  Seini
     Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a este un examen național și reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Evaluarea națională
Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Admiterea în liceu

Bacalaureatul este un examen care se susține la absolvirea liceului, la mai multe discipline de învățământ. Promovarea Bacalaureatului înseamnă încheierea unui ciclu de pregătire. Promovarea bacalaureatului, în general la 18 ani, este necesară pentru admiterea în învățământul superior.  

Bacalaureat

Admiterea în liceu                                                                                  Elevul, absolvent al clasei a VIII a, se găsește în situația de a alege între posibile variante de opțiuni școlare și profesionale apelând la capacitîțile de analiză, comparație și selectare, în vederea realizării unei opțiuni informate și realiste.

Învățământul liceal poate fi urmat pe:

:: filieră teoretică 

:: filieră tehnologică și vocațională


Admiterea an școlar 2019 - 2020

Metodologie
Calendar
Vizualizare rapoarte pe județ An școlar 2018 / 2019
Vizualizare rapoarte pe țară An școlar 2018 - 2019
Ghidul admiterii computerizate
Algoritm de repartizare în liceu