Liceul Tehnologic Agricol 
        ”Alexiu Berinde” 
                  Seini
     


  

Prin organizarea Seminarului de pomicultură adresat tuturor celor care își propun să dezvolte o afacere în domeniul pomicol sau care deja au pornit pe acest drum, liceul nostru a devenit timp de o zi KM 0 al pomicultorilor din județ.

Evenimente
  

Centenarul Unirii - recital de poezii 28.02.2018. În cadrul proiectului "Centenarul Unirii", elevii claselor primare din L.T.A. "Alexiu Berinde" Seini, îndrumați de doamnele învățătoare Bud Angelica, Bălan Ana Maria, Zima Maria, Moldovan Nicoleta, Cheregi Felicia, Pomian Florica și Mihai Marcela, au participat la un recital de poezie în prezența preotului poet Pop Gheorghe.

Proiecte  

L.T.A. 'Alexiu Berinde' Seini a participat la Cupa Tradițională Tăuții Măgherăuș unde echipa claselor 5-8 a ocupat locul al 2-lea, iar echipa claselor 9 -12 a ocupat locul al 3-lea. Premiul pentru cel mai bun portar la liceu a fost primit de elevul Fericean Dănut. 

Concursuri  
 
Elevi cu care ne mîndrim-calificați la Olimpiadele și Concursurile Nationale din 2018: 

                           Olimpiade  

Proiecte                                                               

Programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”  

Liceul nostru participă la Programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” –EPAS, care urmărește creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la Uniunea Europeană. Programul presupune desemnarea în școală a 15 ambasadori juniori și a 5 ambasadori seniori ai Parlamentului European,  stabilirea unui punct de informare despre UE în instituție, realizarea de activități și sărbătorirea Zilei Europei. În 15-16 noiembrie 2018, d-na dir. adj. Kadar Ioana a participat la prima sesiune de instruire la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European în România.  Dorim succes viitorilor ambasadori juniori și seniori, implicare și creativitate.    


28 Februarie 2018  - Centenarul Uniri

În cadrul proiectului "Centenarul Unirii", elevii claselor primare din L.T.A. "Alexiu Berinde" Seini, îndrumați de doamnele învățătoare Bud Angelica, Bălan Ana Maria, Zima Maria, Moldovan Nicoleta, Cheregi Felicia, Pomian Florica și Mihai Marcela, au participat la un recital de poezie în prezența preotului poet Pop Gheorghe. Elevii au recitat poezii și au interpretat cântece dedicate Centenarului Unirii, au recitat poezii din volumele de versuri ale d-lui Pop Gheorghe și au discutat însemnătatea evenimentului istoric în context local. detalii


PROGRAMUL ȘCOLI–AMBASADOR ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN

ANUL ȘCOLAR 2018 – 2019

        Programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS)  se deruleaza  în România de Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul asociației APDD „Agenda 21”

L.T.A. “Alexiu Berinde” este candidat la Scoala Ambasador a Parlamentului European

Numele ambasadorilor seniori: Kadar Ioana Gabriela, Meseșan Teodora, Cotuna Mihaela, Cosma Mărioara, Moldovan Georgiana

             Numele ambasadorilor junior: Mureșan Vanessa, Prikop Alex, Kolcsey Iulia, Holczli Cristina, Pop Ștefania, Anițaș Denis, Vraja Samuel, Mihăilă Florin, Boer Denis, Nistor Rubens, Boer Alexandra, Cot Adrian, Muresan Andreea, Popan Ioana, Ghiriti Bianca. 

                  Cu ocazia celei de-a treia ediţii a Zilei Liceului Tehnologic Agricol "Alexiu Berinde" Seini, s-a desfăşurat sesiunea de prezentări şi comunicări ştiinţifice din cadrul Simpozionului naţional "Agricultura ecologică - punte între trecut şi viitor", aflată de asemenea la a III-a ediţie.


         Proiectul Județean “English in our lives” 
    se derulează în liceul nostru din anul 2017, în prezent fiind la a 3-a ediție. Principala activitate o constituie Concursul „English in our lives” care se bazează pe realizarea unor activitati inter- şi transdisciplinare sub formă de lecţii sau activităţi extraşcolare. Prin acestea se urmăreşte valorificarea cunoştintelor de limba engleză şi cultură generală, însuşirea de cunoştinţe şi competenţe noi şi valorificarea abilităţilor individuale şi de grup ale elevilor, pentru realizarea unor produse educative în limba engleză, cu conţinut variat.
   După încheierea concursului are loc Expoziţia cu imagini şi produse realizate în cadrul concursului și Simpozionul pentru cadre didactice cu tema “Abordarea interdisciplinară şi transdisciplinară în predarea limbii engleze”. Pagina web a proiectului este https://englishinourlives.wixsite.com/englishinourlives, iar activitățile și lucrările înscrise în concurs sunt mediatizate pe pagina de Facebook a proiectului, „English in our lives”


       Proiectul educațional județean „Numai din izvorul pur”     

ajuns la ediția a 12-a și realizat de secția maghiară a LTA Alexiu Berinde” Seini, are ca principală activitate un concurs de recitare la care participă școlari și preșcolari de la clasele și grupele cu limba de predare maghiară, din Județele Marmureș și Satu Mare. Organizatorii propun ca tematică a concursului opera unui poet maghiar cunoscut și ilustrarea unei poezii a acestuia. Scopul proiectului îl reprezintă promovarea valorilor literare artistice în rândul elevilor și preșcolarilor, dar și descoperirea și promovarea talentelor în rândul tinerilor.
 


Proiectul Judetean "DANS, RAFINAMENT...SUCCES IN CLASAMENT!" 
face parte din categoria proiectelor sportive și este implementat de Liceul Tehnologic Agricol " ALEXIU Berinde", Seini, jud. Maramureș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.Concursul, inițiat în 2018, se adresează tuturor elevilor de clase primare, gimnaziale și liceu din județ, înscriși intr-o formă de învățământ de stat sau privat, și vizează dansul de majorete și mișcarea pe ritmul muzicii.